Beiaardcentrum Nederland biedt de volgende workshops aan:

 

kennismaking carillonU hoort altijd maar die klok luiden, maar weet niet waar de klepel hangt??

Dan is er nu de unieke mogelijkheid om bij ons de workshop Maak kennis met het carillon te volgen. Een aanrader voor een bedrijfsfeest, teambuilding, verjaardag, zussendag, vrijgezellenfeest, of .... vult u zelf maar in.

Ook voor kinderen is deze workshop zeer geschikt!

workshop componeren voor beiaardHeb je een muziekstuk geschreven en zou je dat eens op de beiaard uitgevoerd horen of wil je een nieuw werk schrijven speciaal voor klokken?

In de cursus Componeren voor beiaard nemen we door wat goed werkt op dit instrument. Daarbij spelen bijvoorbeeld omvang en stemming een rol. 
Behendigheid in het noteren van je muziek is een belangrijke voorwaarde om de workshop te doen laten slagen.

amersfoort lange janElke zomer organiseert Beiaardcentrum Nederland een zomerworkshop beiaard.
Na ontvangst met koffie en een korte uitleg over de beiaard krijgt u een les aan het studieklavier. Vervolgens heeft u de gelegenheid om zelf te oefenen op een van de instrumenten in de Beiaardschool.
‘s Middags volgt er een tweede les met daarop aansluitend een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwetoren. U kunt hier de wekelijks zaterdagmiddagbespeling bijwonen. Vanzelfsprekend bent u dan uitgenodigd een melodie op de klokken van de Onze-Lieve-Vrouwetoren te spelen.

kerstworkshop2Bij Kerstliederen horen Kerstklokken. Luisteren daarnaar is al heerlijk, maar zelf zingen en musiceren is pas echt een feest! Beiaardier Mathieu Polak neemt u mee naar de wereld van het carillon in de workshop Jingle Bells. In de workshop luisteren we naar opnamen van verscheidene carillons. Herkent u de melodieën die gespeeld worden? Vanzelfsprekend gaan we met z’n allen zingen waarbij u de Kerstliedjes op handbellen zelf begeleidt.