Bij Beiaardcentrum Nederland kunt u de volgende cursussen volgen:

nicolaas scharnBij deze cursus werken we uit het boek ‘Voorslag, methode voor de amateur-beiaardier.’ In deze methode leer je de basisvaardigheden aan de hand van oefeningen en mooie elementaire muziekstukjes. Nadruk ligt op het spel met de handen; het zogenaamde manualiter-spel.

SDC17471 pedaal beiaardIndien je met succes cursus A hebt afgerond, kun je verder met cursus B: Klepelslag. Tijdens deze vervolgcursus werken we uit het boek ‘Speelboek voor de amateur-beiaardier.’

markt vanaf olv toren amersfoortNa afronding van de voorgaande cursussen is het tijd voor het zware werk. De twee beiaarden van de Onze-Lieve-Vrouwetoren in het centrum van Amersfoort worden vier maal per week bespeeld. De sfeer in het stadscentrum zou hetzelfde niet zijn zonder de aangename klanken van het carillon.

nederlandse beiaardschoolIndien je alle cursussen hebt doorlopen en toch nog verder wilt is de vooropleiding voor de vakopleiding iets dat je wellicht ambieert. In dat geval heb je samen met jouw docent een gesprek met de coördinator van de Nederlandse Beiaardschool.